فواید ورزش بر روی مغز

فواید ورزش بر روی مغز

ورزش فواید زیادی بر سلامتی دارد، مساله‌ای که شاید کمتر به آن پرداخته شده باشد، تاثیر ورزش بر کارایی مغز است.

انجام ورزش به معنای داشتن شرایط فیزیکی مناسب، قلبی سالم و ماهیچه‌هایی قوی است. آنچه که اطلاعات کمتری درباره آن داریم، تاثیر ورزش در رساندن هوای تازه به پرده مغز است. علاوه بر احساس شادابی که ورزش ایجاد می‌کند، اتفاقات شیمیایی نیز در بدن صورت می‌گیرد. بالا بردن حافظه و هوش ، جلوگیری از افسردگی و استرس از تاثیرات ورزش است، ورزش استعدادهای نهفته را بیدار می‌کند و برای روح بسیار مفید است. این تاثیرات شما را وادار می‌کنند تا ورزش کنید!

بهبود سلامت روان با ورزش کردن

یکی از مهمترین مباحثی که امروزه بیشتر به آن پرداخته میشه بحث سلامت و بهداشت روان است. با وجود افزایش بیماریهای روحی روانی مثل افسردگی، آلزایمر، پارکینسون و سایر اختلالات ذهنی، ورزش کردن را به عنوان یکی از بهترین روش های پیشگیری و درمان معرفی میکنند که تأثیر بسیار زیادی روی کنترل و دفع افکار منفی و تقویت حس آرامش دارد. به طور قطع پیاده روی یا دوچرخه سواری ساده میتونه کمک زیادی در تخلیه انرژی های منفی و بهبود حالات روحی فرد داشته باشه.

با ورزش کردن خلاق تر شوید

بسیاری از افراد خلاق ادعا میکنند که راه رفتن باعث آزادسازی ذهن و پر و بال دادن به خیال و در نتیجه افزایش خلاقیت خواهد شد. بنابراین یکی از تأثیرات ورزش بر مغز افزایش خلاقیت با تقویت تمرکز و آزادسازی مغز از افکار بیهوده و مخرب است.

مهم:کتاب هیپنوتیزم بالینی

فواید ورزش بر روی مغز
فواید ورزش بر روی مغز

تأثیر ورزش در پیشگیری از آلزایمر و پیری مغز

ورزش کردن باعث افزایش درک شناختی در مغز می شود. 30 تا 45 دقیقه پیاده روی سریع سه الی چهار بار در هفته تأثیر فوق العاده ای در پیشگیری از زوال عقل، آلزایمر و روان پریشی خواهد داشت. ورزش کردن باعث افزایش جریان خون به مغز، افزایش هورمون رشد، گسترش عروق خونی در مغز و نورون های جدید می شود. آن دسته از تمرینات ورزشی که باعث بهبود تعادل، هماهنگی و چابکی فرد می شود تأثیر فوق العاده ای بر ساختار و عملکرد مغز دارد.

تأثیر ورزش بر بهبود کیفیت خواب

ورزش با تأثیری که روی دفع استرس و اضطراب دارد باعث کاهش اختلالات خواب میشود. ورزش و فعالیت بدنی باعث تعریق و در نهایت کاهش دمای بدن خواهد شد بنابراین موجب بهبود کیفیت خواب میشود. انجام فعالیت ورزشی در روز آن هم 4 الی 8 ساعت قبل از خواب بهترین تأثیر را خواهد داشت اما ورزش شبانه اثرات معکوسی خواهد داشت

ورزش کنید تا شادتر شوید

ورزشکاران همواره از داشتن احساساتی دلپذیر، هماهنگی درونی، انرژی بی حد و حصر، شادی و سرخوشی صحبت میکنند. تمام این موارد به هورمونی بنام اندورفین در مغز که به هورمون شادی معروف است و یک مورفین طبیعی است مربوط میشود. در طول ورزش میزان ترشح اندورفین افزایش می یابد بنابراین فرد را سرحال تر و شاداب تر خواهد کرد.

فعالیت بدنی منظم و ورزش کردن تأثیر مثبتی بر ایجاد نورون ها، یادگیری، حافظه، بهبود خلق و خو و آرامش، رفع اضطراب، خواب آرام و… دارد. بنابراین برای بهره بردن از این مزایای فوق العاده ورزش کردن طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی حداقل 10 دقیقه در هر جلسه یا حداقل یک ساعت فعالیت بدنی شدید در طی هفته ضروری است.

پیشگیری از افسردگی

بسیاری از ما مطالعاتی را خوانده ایم که ادعا می کنند ورزش با نشانه های افسردگی مبارزه می کند، با این وجود، مطالعه ای که در سال 2014 در نشریه Cell منتشر شد، نشان داد که ورزش در وهله نخست از ابتلا به افسردگی پیشگیری می کند. به گفته پژوهشگران، استرس موجب شکل گیری ماده ای مضر در خون و مغز می شود. اما پروتئینی ویژه که به نام PGC-1α1 شناخته می شود می تواند به تجزیه و از بین رفتن این ماده مضر حاصل از استرس کمک کند. خبر خوب این است که این پروتئین به طور طبیعی هنگام ورزش کردن تولید می شود.

مهم:دکتر زینب علی مددی متخصص تغذیه

فواید ورزش بر روی مغز
فواید ورزش بر روی مغز

تقویت اراده

اراده انسان، نیروی درونی برای پرهیز از وسوسه، تا حد زیادی توسط قدرت مغز کنترل می شود. مطالعه ای در سال 2013 به بررسی اثر مغز بر توانایی ما در پایبندی به اهداف شخصی، حرفه ای و سلامتی پرداخت. در همین راستا، پژوهشگران دریافتند فعالیت های بدنی شامل حرکات کششی کوتاه به طور قابل توجهی اراده شرکت کنندگان که از کودکان تا افراد 35 ساله را شامل می شدند، بهبود بخشیده است.

رشد مغز

مطالعه ای در سال 2006 مدعی شد ورزش کردن می تواند به معنای واقعی کلمه رشد مغز را موجب شود. طی این مطالعه که توسط موسسه ملی سلامت آمریکا منتشر شد، بزرگسالان کم تحرک پس از دنبال کردن رژیم تناسب اندام هوازی برای 6 شش ماه از فواید رشد مغز بهره‌مند شدند. به گفته پژوهشگران، فعالیت بدنی حجم ماده سفید و ماده خاکستری در مغز را افزایش داد.

محافظت از قلب و عروق و جلوگیری از سکته مغزی

پزشکان اغلب انجام ورزش را به منظور محافظت از بیماری های مزمن توصیه می کنند. بر همین اساس، جای شگفتی نیست که مطالعات بسیاری درباره فواید ورزش بر سلامت قلب و عروق انجام شده است. ورزش متوسط هم در مردان و هم زنان به طور قابل توجهی می تواند خطر سکته مغزی را کاهش دهد.

کنترل احساسات

اگر نمی توانید کنترل خوبی روی احساسات خود داشته باشید و به ناگاه زیر گریه می زنید، شاید به اندازه کافی ورزش نمی کنید. مطالعه ای در سال 2006 به بررسی آثار ورزش بر کنترل احساسات پرداخت. شرکت کنندگان در این مطالعه طی دو ماه زیر نظر قرار گرفتند، در شرایطی که به طور منظم برنامه ورزشی خود را دنبال می کردند. بنابر ادعای پژوهشگران، حتی ورزش مختصر نیز نتیجه مثبتی در پی داشت و بر الگوهای رفتاری، کنترل احساسی، و استرس احساسی تاثیرگذار بود.

ایجاد انعطاف پذیری احساسی به استرس

استرس به شیوه های مختلف انسان را تحت تاثیر قرار می دهد. مطالعه ای که در سال 2014 انجام شد، نشان داد 30 دقیقه ورزش روزانه می تواند تفاوت چشمگیری در وضعیت احساسی انسان هنگام استرس ایجاد کند. طی این مطالعه شرکت کنندگان در معرض رویدادی استرس‌زا قرار گرفته و نتایج زیر نظر گرفته شد. نیمی از شرکت کنندگان به طور مرتب ورزش می کردند و نیمی دیگر سبک زندگی کم تحرکی داشتند. نتایج نشان داد آنهایی که ورزش می کردند نگرش مثبت خود را حفظ کرده و چشم انداز احساسی بهتری در مقایسه با گروه کم تحرک ها داشته اند.

  برای دریافت وقت مشاوره باکلینیک روانشناختی رسش با شماره۸۸۹۷۰۴۹۴-۰۲۱تماس بگیرین

بیشتر بخوانید
اختلال نافرمانی مقابله ای کودکان چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *